Ce este magnetoterapia?

Cunoscută mai mult sub denumirea de terapia cu magneți, aceasta este o procedura noninvazivă aplicată pentru tratarea diverselor afecțiuni și menținerea unei stări de sănătate optime.

Cum poate ajuta terapia cu magneți?

Structura corpului produce în mod natural unde magnetice, astfel că toate celulele au o încărcătură energetică  mai mare  sau mai mică. Se spune că sângele curge în raport cu centrul magnetic al Pământului și astfel are loc o echilibrarea a energiilor. Rezultatul acestui echilibru deseori fragil, este dat de starea de sănătate a organismului uman.

 

Specialiștii în magnetoterapie țin să ne amintească, că orice dezechilibru poate cauza diverse probleme de sănătate, afecțiuni sau stări cu care nu ne-am confruntat până în prezent. Tocmai acest dezechilibru trebuie tratat, iar aici magnetoterapia este de mare ajutor.

Magnetoterapia este aplicată pe corpul pacientului, acesta fiind îmbrăcat. Magneții pot fi încărcați electric pentru a putea trimite impulsuri în zona cu probleme, fie pot fi statici, pentru a transmite un impuls continuu.

Magnetoterapia și procesul de autovindecare. Cum se explică acest procedeu?

Mulți dintre noi poate suntem sceptici la astfel de tratamente și preferăm pastile sau alte tratamente invazive, care știm că tratează afecțiunile de care suferim.

Totuși medicina modernă evoluează în mod continuu și merită să ne îndreptăm atenția și asupra acestor terapii complementare, cunoscute de secole.

Magnetoterapia susține sănătatea organismului prin menținerea unei stării naturale alcaline produsă în procesul de realiniere a încărcăturii energetice produsă de corpul uman. Câmpurile energetice negative determină acțiunea de autovidecare a organismului, prin faptul că impulsurile ajung la celule care se oxigenează și astfel are loc o regenerare la nivel celular. Si țesuturile suferă o transformare pozitivă și astfel putem spune că aceste câmpuri electromagnetice negative sunt un remediu în recuperarea sănătății noastre.

Când magnetoterapia se poate folosi cu succes?

Magnetoterapia este o procedură sigură care vine să completeze cu succes și alte terapii complementare. Imediat după procedură pacientii se pot confrunta cu ușoare amețeli care trec în timp foarte scurt.

După cum am menționat și anterior, magnetoterapia se poate asocia ușor și cu alte terapii pentru a ajuta la o recuperare completă. Medicul trebuie anunțat ce fel de terapie urmezi în paralel cu magentoterapia.

Spectrul de boli la care magnetoterapia are succes vor fi enumerate mai jos.

Exista contraindicații pentru magnetoterapie?

Efectele magnetoterapiei nu sunt studiate pe eșantionul copii și femei gravide, astfel că acestora nu li se pot recomanda astfel de terapii.

Ce afecțiuni poate trata magnetoterapia?

Multiple afecțiuni pot fi tratate prin intermediul magnetoterapiei. Printre acestea enumerăm:

Afecțiuni cauzate de reumatism

Mai exact poliartroze, spondiloze, gonartroză sau coxartroză, reumatism abarticular tendinite, tenosinovite, bursite, miozite,  reumatism inflamator cronic poliartrită reumatoida, spondilită anchilozantă etc.

Tulburări de natură organică sau în urma unor post-traumatisme

In această categorie includem plăgi, contuzii, hematoame musculare, entorse, stări după rupturi musculotendionoase, sechele postfracturi membre, consolidarea fracturilor, etc.

Afecțiuni de natură neuropsihică

Cum ar fi nevroze, distonii neurovegetative adică posturi nefirești ale corpului sau în ceea ce privește balansul, mestecatul sau înghițitul, afecțiuni organice ale sistemului nervos.

Afecțiuni cardiovasculare

Aici ne referim la bolile vasculare periferice, arteroscleroză cerebrală, hipertensiunea arterială, etc.

Afecțiuni respiratorii

Mai exact facem referire la afecțiuni precum astmul bronșic, bronșită cronică astmatiformă, traheobronșită spastică, astmul nevrotic

Afecțiuni digestive

Cum ar fi ulcer gastroduodenal, gastrite cronice, sindrom de colon iritabil, dischinezii biliare.

Afecțiuni endocrine

Aici ne referim în special la diabetul zaharat în formele insulino-independente.

Afecțiuni ginecologice

Tulburări menstruale funcționale , tulburările de menopauză și perimenopauză sunt doar câteva afecțiuni, la care terapia cu magneți a înregistrat succes.

Principalele beneficii ale magnetoterapiei

Impulsurile magnetice cu frecvență joasă, acționate în mod continuu sau variabil, au o serie de beneficii incontenstabile dintre care amintim:

-accelerează circulația sângelui, ca urmare a faptului că țesuturile sunt saturate cu oxigen și nutrienți;

-un proces oxidativ mai bun înseamnă o asimilare mai eficientă a proteinelor;

– prin magnetoterapie se normalizează producția de hormoni;

-activând fluxul limfatic se produce astfel reducerea proceselor inflamatorii se îmbunătățește regenerarea celulară.

-se ameliorează durerea și simptomele specifice.

Magnetoterapia indicații și recomandări

Tratamentele cu magneți se pot realiza împreună cu alte tratamente pentru o eficiență mai ridicată.

Magnetoterapia este indicată între 3-6 ședinte pe săptămână, însă durata și frecvența ședintelor urmează să se stabilească de medicul care vă tratează afecțiunea.

Magnetoterapia face adevărate minuni în procesul de tratare a reumatismelor  discopatiilor, herniei de disc, boli hepato-biliare, bolilor endocrine și bolile ale aparatului uro-genital.

Magnetoterpia este de ajutor în tratarea accidentelor sportive, a proastei circulații a sângelui și a stărilor de oboseală cronică.

Magnetoterapia are efect calmant, relaxant, ceea ce duce la atenuarea efectelor dăunătoare provocate de stres.

Cu atât de multe beneficii, magnetoterapia ne este de mare ajutor pentru o recuperare eficientă și menținerea unei stări de sănătate optime.